Norman Joseph Woodland , oluşturduğu ilk barkodu okuyabilmek için kendi evinde ve imkanları ile prototip bir okuyucu yaptı. Birkaç bavul büyüklüğündeki bu okuyucu, barkod çizgilerini ve boşluklarını algılayabilmek için çok yüksek güçte akkor ampul kullanıyordu ayrıca kullanılan barkod da günümüzdeki barkodlara göre oldukça büyüktü. Aslında bu durumun nedeni çok basitti o dönemde hem küçük hemde yüksek bir ışık verebilen enerji kaynağı yoktu. O aşamada geniş bir kullanımı mümkün olmayan barkod okuyucular, “helyum-neon” lazerlerin keşfi ile kendilerini süper marketlerden fabrikalara kadar uzanacak yeni bir yola sokmuş oldular. İlerleyen yıllarda led diod lazerlerin ve mikroişlemcilerin geliştirilmesi ile boyutları küçülen, hızları artan ve maliyetleri azalan barkod okuyucular, ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitlenerek endüstride kendilerine sağlam bir yer edindiler.
Birkaç bavul büyüklüğündeki bu okuyucu, barkod çizgilerini ve boşluklarını algılayabilmek için çok yüksek güçte akkor ampul kullanıyordu.
BARKOD OKUYUCU SEÇİMİ
Sabit hatlarda çalışanlardan, giyilebilir olan modellere kadar kullanım amaçlarına göre çok farklı varyasyonlarla üretilebilen barkod okuyucuları seçerken, aşağıdaki soruları sormak gerekmektedir.
• Okutulacak barkod türü nedir?
• Okutulacak ortamın ışık miktarı yeterli mi ?
• Okutulacak ortamın hava şartları nasıl ?
• Okutulacak barkodlar hareketli mi?
• Okutulacak barkodların hareket hızları nedir?
• Okuyucu sabit mi olmalı yoksa hareketli mi olmalı ?
• Okuyucu nasıl haberleşecek
Bu soruların cevapları seçeceğiniz okuyucunun sağlamlık standartlarını, okuyucu özelliklerini, okuma kabiliyetini, haberleşme protokollerini vs. belirlemenizde çok önemlidir. Bu aşamada uzman bir firmadan destek almak, kullanım amacına uygun, optimum özelliklerde bir barkod okuyucu seçilmesini ve işletmeye uzun yıllar problemsiz bir biçimde hizmet vermesini sağlayacaktır. Anadtek Bilişim Teknolojileri Barkod okuyucular konusunda tüm müşterilerine ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti vermektedir.
BARKOD OKUYUCU BAKIM VE ONARIMI
Bazı spesifik türleri haricinde herhangi bir rutin bakım gerektirmeyen barkod okuyucular, Kullanılacağı ortama ve amaca uygun olarak seçilmesi durumunda uzun yıllar problem çıkarmadan çalışacaktır.
Kullanım süresi ve dış müdahaleler nedeni ile hasar görmüş bir barkod scanner, konusunda uzman kişilerce onarılmalıdır. Diğer elektronik cihazlardan farklı olarak içerisinde elektronik, optik ve aynı zamanda mekanik unsurlar barındıran barkod scannerlar, Anadtek Bilişim’in bünyesindeki uzman teknik servis ekibi ile hızlı ve güvenilir bir şekilde onarılmaktadır. Arızalı barkod okuyucular için buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.
Sınıflandırma ve yüksek hızlı Konveyör hatlarında kullanılan barkod okuyucular belli dönemlerle güncelleme ve kalibrasyon ihtiyacı duyarlar. Bu işlemler yine konunun uzmanı kişilerce yapılmalıdır.
Anadtek Bilişim Teknolojileri olarak OT/VT sektöründe kullanılan tüm bileşenler de olduğu gibi barkod okuyucularda da müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda doğru ürünün seçilmesi ve satış sonrası hizmetleri uzman kadrosuyla vermektedir.