Termal baskı teknolojisi söz konusu olduğunda, iki ana yöntem vardır: direkt termal ve termal transfer.

Direkt termal ve termal transferin, hangi yöntemin kullanılacağına karar verilirken dikkate alınması gereken kendi artıları ve eksileri vardır. Ancak bu baskı yöntemleri tam olarak nedir? İkisi arasında herhangi bir farklılık veya benzerlik var mı? Ve en önemli soru; hangisini kullanmalıyım.

Bu kararda size yardımcı olmak için direkt termal ve termal transfer baskı hakkında bilgi vermeye çalıştık.

Direkt termal ve termal transfer baskıyı artıları ve eksileri ile anlatarak başlayacağız. Daha sonra her iki baskı yöntemini de kafa kafaya karşılaştıracağız. Son olarak, bir baskı yöntemi seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörler hakkında ipuçları vereceğiz.

 Direkt termal baskı, ısıya duyarlı kağıt kullanarak görüntüler üretmek için termal baskı kafasından gelen ısının kullanıldığı bir baskı türüdür.

Isıya duyarlı kağıdın içinde gömülü mürekkep vardır. Bu nedenle, kağıt termal yazıcı kafasının altından geçtiğinde, yazıcı kafasından gelen ısı mürekkebi etkinleştirir ve kağıdı siyaha çevirir. Isıya duyarlı kağıt daha sonra hızla soğur ve görüntüyü yazıcıdan çıkmadan önce ayarlar.

Termal yazıcı kafası, yazdırma ortamı (kağıt) ile direkt temas ettiğinden, bu tür yazdırma işlemine direkt termal yazdırma adı verilir.

Direkt termal yazıcıların kullanımı ve bakımı kolaydır. Şerit veya mürekkep gerektirmezler, bu da onları uygun maliyetli bir baskı çözümü haline getirir. Ayrıca, direkt termal yazıcılar daha küçük ve daha hafiftir, bu da onları taşınabilir kılar. Çoğu mobil ve masaüstü yazıcı, direkt termal baskı teknolojisini kullanır.

Ancak baskı kafası kağıtla direkt temas ettiğinden, sürtünme nedeniyle baskı kafası hasarı direkt termal yazıcılarda sık görülen bir sorundur. Ayrıca kağıt üzerinde kalıntı veya yabancı madde varsa, bu durum yanıklara ve yazıcı kafasında kalıcı hasara neden olabilir.

Etiket malzemesi ısıya duyarlı olduğu için direkt termal etiketlerin baskı kalitesi zamanla düşer. Etiketler belli bir süre sonra (genellikle 6-9 ay) solmaya ve okunamaz hale gelmeye başlar. Ayrıca, direkt termal baskı kullanılarak yazdırılan görüntüler lekelenmeye, çizilmeye veya direkt güneş ışığına, kimyasallara ve suya maruz kalmaya karşı dayanıklı değildir.

Direkt termal baskı, etiket dayanıklılığının önemli olmadığı kısa süreli uygulamalar için en uygun olanıdır. Bazı yaygın örnekler şunları içerir:

  • Biniş kartları
  • Gelirler
  • Etkinlik biletleri
  • Kuponlar ve indirim kodları/kuponlar
  • İsim etiketleri
  • bagaj etiketleri
  • perakende etiket baskısı
  • Sevkiyat ve sevkiyat etiketleri
  • Gıda etiketleri gibi kısa ömürlü raf öğeleri

Direkt Termal Teknolojinin Artıları ve Eksileri

Lehte ve aleyhte olanlar
ArtılarıEksileri
İzlemek veya yenilemek için mürekkep, toner veya şerit yokSınırlı etiket ömrü
Termal transferden daha ucuzEtiketler sert hava koşullarına, kimyasallara veya aşınmalara karşı dayanıklı değildir.
Kolay medya değişimleriYalnızca siyah mürekkebi yazdırır
Nokta vuruşlu veya lazer yazıcıların yazdırma işlerinden daha dayanıklıdır.Düzenli yazıcı kafası değişimi gerektirebilir
Neredeyse hiç atık oluşturmaz

Referanslarımız

Anadtek Bilişim Teknolojileri Tic. San. Ltd. Şti, 10 yılı aşkın sektörel tecrübesiyle, Otomatik Tanımlama ve Veri Toplama ( OT/VT ) sektöründe faaliyet gösteren bir bilişim firmasıdır. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda uygun ürünlerin belirlenmesi, temin edilmesi, kurulumu ve devreye alınması, kullanıcı eğitimlerinin verilmesi, kullanım s...

Anadtek Bilişim Teknolojileri Tic. San. Ltd. Şti, 10 yılı aşkın sektörel tecrübesiyle, Otomatik Tanımlama ve Veri Toplama ( OT/VT ) sektöründe faaliyet gösteren bir bilişim firmasıdır. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda uygun ürünlerin belirlenmesi, temin edilmesi, kurulumu ve devreye alınması, kullanıcı eğitimlerinin verilmesi, kullanım s...

İLETİŞİM
İLETİŞİM